Yazdır  
BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ PARAYA DOYMUYOR
Başakşehir Belediyesi, israf, tutarsızlık, ayarsızlık ve rekor borçlanma geleneğini bozmadı.2021 yılı bütçesinin görüşülmesine günler kala, pandemi sürecinin kritik koşullarında, 500 milyon liralık ek bütçeyi mecliste onaylattı.

2020 yılı için belirlenen 620 milyon liralık tahmini bütçeyi yılın ilk 6 ayında tüketen, sürekli hale gelen gayrimenkul satışlarıyla öz kaynakları eriten belediye yönetimi, Kayaşehir kent meydanında yükselen ve imalatın çoğunluğu Emlak Konut tarafından üstlenilen belediye binası imalatı tasarımıyla Başakşehir halkını daha da borçlandırdı.
 
SARAY KONFORUNDA
Başakşehir Belediyesi, yeni belediye binasını 130 milyon liraya mal etti. Ancak, binanın içindeki detaylar imalatın önüne geçti.
Son derece lüks ve şatafat içeren proje, devlete ve resmi kurumlara olan borçlarını ödeyemeyen Başakşehir Belediyesi’nin çelişkilerle dolu yönetim anlayışının somut ifadesiydi.
8 yıldır tamamlanamayan kent meydanı projesinin son evresini pandemi sürecine sıkıştıran, TOKİ ve Emlak Konut katkıları ile projeye limitli para harcayan erk, 500 milyon liralık ek bütçeyle, ulaşılması zor bir rekora imza attı.
 
BORÇLANMA DEĞİL YATIRIM
Ek bütçeyle ilgili başkanlık teklifi Başakşehir Belediye meclisinde görüşüldü. Chp’li meclis üyeleri ek bütçe teklifine olumsuz yönde oy kullanırken, Akp ve Mhp’li üyeler borçlanmayı destekledi.
Oy çokluğu ile geçen kararın ardından açıklama yapan Akp Grup Başkanvekili Murat Şahin, söz konusu bütçenin borçlanmayla karıştırılmaması gerektiğini, 500 milyon lirayla, kamulaştırılmaya gidileceğini ve plansız bölgelerde imar planı çözümü için kaynak yaratılacağını savundu. Söz konusu bölgede yaşam sürdüren 400 ailenin %75 ile anlaştıklarını dile getiren Şahin, vatandaş için olumlu sonuçlar yaratacak bir çalışma için çaba harcandığını vurguladı.
 
İFLAS KAPIDA
CHP’li meclis üyeleri ise, 500 milyon liralık ek bütçenin belediyeyi iflas ve icraya sürükleyeceğini açıkladı.
Sebepler şöyle sıralandı;
‘Başakşehir Belediyesi, 620 milyon lira olan 2020 yılı bütçesine, 500 milyon liralık ek bütçe yaptı. Bunca şatafatı yersiz, zamansız ve yanlış buluyoruz.
Ek bütçenin büyük bölümünün imar planlarında akaryakıt tesis alanı olarak geçen parselin satışından elde edilecek gelirden karşılanacağı belirtiliyor. 2020 yılı mali yılı bütçesinin %80’ine denk gelen bir oranda ek bütçe kullanılması etik değildir.
Genel olarak ek bütçenin kamulaştırma için kullanılacağı aktarılıyor. Ayrıntı yok. Belediye başkanlığının kurumlara ve bankalara olan borçları yıllık bütçeyi çoktan aştı.
130 milyon TL’ye üretilen belediye binasının vatandaşa faydası ne?Başakşehir halkının geleceği elinden alınıyor.”