Yazdır  
BAŞAKŞEHİR'İN 814 YAŞLI BİNASI
Başakşehir ilçesinde 1980 yılı öncesinde imal edilmiş 814 yaşlı bina var. Söz konusu grupta kalan yapıların çoğu Şahintepe, Güvercintepe, Altınşehir, Ziya Gökalp, Kayabaşı, Hoşdere gibi yerlerde konumlanmış.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başakşehir ilçesinde bazı mahalleleri rezerv alan kapsamına almış ve kentsel yenileme programları kapsamına dahil etmiş.
Mülkiyet sahipleri alım, satım, devir işlemi yapamıyor.
Bazı bölgelerde ise Cumhurbaşkanlığı kararnamesi şartları geçerli. Kamu yararına istimlak ve kamulaştırma uygulamaları, itirazlar, yasal sınırlar ve anlaşılamayan değişim tabloları sürekli tartışma konusu.
 
BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ
NEDEN ACIMASIZ?
Başakşehir Belediyesi ve Başakkent A.Ş adındaki belediye şirketi, kentsel dönüşüm ve imar uygulamalarının en büyük emlakçısı pozisyonunda. Zorda kalan vatandaşların arsalarını toplayan, piyasa değerinin 10'da 1'i, 20'de 1'i bedelle satın alan Başakkent A.Ş, sahipsiz topraklar diye tanımlanan ve kayıtların karışıklığı nedeniyle mülkiyet künyesi çıkarılamayan binlerce metrekare arsanın en büyük pazarlayıcısı olma durumunda.
Milyarlarca liralık rant, Başakşehir Belediyesi'nin iştahını zirveye çıkarmış. Sorunlu bölgelerdeki bazı mahalle muhtarlarını etki altına alan, belediyenin halkla ilişkiler sorumlusu gibi çalıştıran, yandaş sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle, lehte algı yaratan belediye, acımasız politikalarıyla vatandaşı zor güç, güçsüz durumda bırakıyor.
Mağduriyet yaşayan yurttaşların tek çıkar yolu örgütlenmek.
Dernekleşmek, bir araya gelmek ve direnmek.