.
 

Sinema
  Yorum Yap     Arkadaşına Gönder     Yazdır
     
şirinler saklı köy,

ŞİRİNLER SAKLI KÖY

Bugün hala yolda yürürken, ayakkabı bağlarken, ormanda ıssızda gezerken söylerim şarkısını ve hala yaşıma bakmaksızın ‘iyi bir çocuk’ olup Şirinler’i bile görebilmeyi isterim. Özellikle 80’ler 90’larda çocukluğunu yaşamış nesilin mavi efsanesidir Şirinler.
Yeni bir macerayla ve ‘Kayıp Köy’ ismiyle dönen efsane Şirinler, yine bir Şirine hikayesine dönüşmüş. Kimdir bu Şirine? Hepimizin bildiği gibi, Şirine Gargamel tarafından Şirin Köyü’nü bulmak için yaratılmış bir kilden ibarettir esasında fakat iyi bir büyücü olan Şirin Baba, Şirine’yi de diğer şirincikler gibi iyi bir mavi yaratığa dönüştürmüştür.
Köyün şirinlerinden dördü olan Şirine, Gözlüklü Şirin, Sakar ve Güçlü, tesadüfen bir harita bulurlar. Bu harita, bugüne kadar bilinmeyen bir köyü gösterir. Üstelik bu yer, çok ama çok tehlikeli olan ‘Yasak Orman’dadır. Tesadüf o ya, bu haritadan kötü kalpli büyücü Gargamel’in de haberi olacaktır…
İlk iki Şirinler filminin yönetmenliğini Raja Gosnell üstlenirken, üçüncü filmin yönetmenliğini Shrek filmlerinden hatırladığımız Kelly Asbury’nin üstlenmesine rağmen yine de istenilen başarıya ulaşamamış. Film, çocukları heyecanlandırırken; yetişkinler için vasatın üstüne çıkmayı bu kez de ne yazık ki başaramamış.
Benim adıma, bu filmi güzelleştiren şeylerden en önemlisi yine seslendirme konusundaki başarımız oldu elbette. Yıllardır seslerini duymaya alışık olduğumuz isimler yine yerlerini aldığından, izlerken yabancılık çekmememe sebep oldu. Şirinler Kayıp Köy’ü seslendiren görünmez kahramanlar; Aysun Topar, Hakan Vanlı, Fatih Özacun, Fatih Özkul ve Harun Can.
1958’den beri, Şirinler için yanıp tutuşan nesilleri 2011’den bu yana yanına çekmeyi amaçlayan Şirinler serisi; bu filmde de büyükler için sonu ilk 15 dakikadan tahmin edilebilir, oldukça sıradan bir film vermekten öteye gidememiş. Üstelik, her ne kadar ‘spoil’ etmek istemesem de, Şirinler’in yapısında özel ve güçlü gösterilmesi gereken Şirine, kahramanlaştırılmaya çalışırken dışlanmış ve ezilmiş gösterilmekten öteye de gitmemiş. Çiçek ismi verilen şirin kadınlarla, klasik cinsiyetçi yorum yapılmaktan da geri kalınmamış.
Şirinler, ailece izlenilebilecek, özellikle çocukları renkleriyle ve hareketli müzikleriyle oldukça eğlendirecek bir film. Lakin, yazıda da az önce söylediğim üzere, oldukça bayağı olan hikayesiyle yetişkin izleyiciyi ne yazık ki 15 dakikadan sonra çoktan çözülmüş hikayesiyle kaybedecek.
 
Yorumlar
Yorum Yap






Bu habere henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap'a tıklayarak ilk yorumu sen yapabilirsin.









 
 
 
KÖŞE YAZARLARI
İbrahim Dinç
Bizlik Haller
Erol Turan
Tecrit İnsanlık Suçudur
Esat Korkmaz
Maraş Katliamı
Ebru Öztürk
Mor Gün
Şirvan Yücel
Merak Dedikleri
Hakan Zat
Şelale’de Gizli Ajandalar
POPÜLER HABERLER
''KAL'' FİLMİ 1...
16.AKBANK KISA ...
YALNIZ HAYALLER...
ÇAĞAN IRMAK FAR...
KÜÇÜK DENİZ KIZ...
PERA MÜZESİ FİL...
HABABAM SINIFI
Uluslararası AN...
ŞİRİNLER SAKLI ...
Tümü
SON HABERLER
KÜÇÜK DENİZ KIZ...
ÇAĞAN IRMAK FAR...
''KAL'' FİLMİ 1...
16.AKBANK KISA ...
Tümü
Haber bilgisinin gönderileceği e-posta adresini giriniz.
  Gönder  
 
  İptal  
 
 
rss facebook  Twitter

Gündem | E - Gazete | Köşe Yazarları | Vip Röportaj | Referanslar | Bize Ulaşın
ANASAYFA | FOTO GALERİ | VİDEOLAR | ANKETLER | KÜNYE | SİTENE EKLE | İLETİŞİM


Pikare 2024
Yeniliklerden Haberdar Olmak İçin
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional